De diensten die we aanbieden

Engineering

Tubemeuse Protection stelt zijn ervaring ten dienste van de spelers in de verschillende sectoren die te maken hebben met kathodische bescherming. Al onze technici worden intern of door certificeringsinstanties opgeleid, zowel op het gebied van hun vak als op het gebied van veiligheid.

VCA*-certificering vervolledigt de supervisie van ons personeel.

Onze meetapparatuur wordt jaarlijks geïnspecteerd door een extern bedrijf.

Voorbeelden van diensten

 • Afmeting installatie.
 • Specificaties opstellen
 • Installaties monitoren
 • Opstellen van technische dossiers
 • Bewaking op afstand met alarmen instellen (SMS + e-mail)
 • Rapporten van de Commissie.
 • Studie van bestaande netwerken
 • Kabel-en leidingdetectie
 • Etc.

Installatie

Tubemeuse Protection heeft ruime ervaring in de bouw van kathodische beschermingsinstallaties.

In overeenstemming met het studiedossier of het bestek kan ons bedrijf de implementatie van de elementen waaruit deze installatie bestaat op zich nemen.

De installatie wordt uitgevoerd in overeenstemming met de norm EN-NB 12954.

Voorbeelden van diensten

 • Administratieve procedures
 • Levering van materialen op locatie
 • Grondwerken
 • Coatingcontrole door elektrische bezem
 • Aanleggen van kabels, anodes, opvulling, terugtrekkingskast, etc.
 • Inbedrijfstelling en metingen
 • Het As Built-bestand schrijven

Onderhoud

Als de installatie eenmaal geplaatst is, is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de kathodische bescherming in de loop van de tijd effectief blijft. Hiervoor kan TubeMeuse Protection u een dienst aanbieden om de effectiviteit van de bescherming te monitoren.

Metingen worden uitgevoerd volgens de Europese norm EN-NB 13509. Naast bewaking kunnen we ook zorgen voor probleemoplossing en vele andere taken die nodig zijn om het systeem soepel te laten werken.

Er zijn veel sectoren waarin kathodische bescherming wordt toegepast. Kathodische bescherming is van belang voor overheidsinstanties, oliemaatschappijen en industriële bedrijven van elke omvang.

De investering in de installatie van staalconstructies is aanzienlijk. Daarom is het belangrijk om deze constructies zo goed mogelijk te conserveren. Kathodische bescherming is van toepassing op alle gebieden. Of het nu gaat om pijpleidingen voor het transport van water, gas of koolwaterstoffen, of om ondergrondse capaciteiten zoals tanks voor allerlei soorten opslag. Alle metalen constructies kunnen kathodisch worden beschermd. Het is gewoon een kwestie van implementatie.

Geolocatie

Dankzij een intelligente antenne van Leica kan ons team ruimtelijke gegevens vastleggen en u voorzien van de X-, Y- en Z-positionering van uw infrastructuur met een nauwkeurigheid van 2 cm.

Maatregelen

Al onze technici worden intern en extern opgeleid. Metingen worden uitgevoerd volgens de Europese norm EN-NB 13509. We voeren ook invloedsmetingen uit op omliggende structuren. We kunnen ook langdurige opnames uitvoeren (24 uur of meer).

Onze medewerkers zijn CEFRACOR gecertificeerd volgens NF EN ISO 15257, een kwaliteitsgarantie.

Lekdetectie

We kunnen lekken in leidingen detecteren met een apparaat met infraroodsensoren die de volgende gassen kunnen detecteren: CH4, CO2, C3H8 en methaan. Een preciezere lokale detectie is ook mogelijk met een flexibele handsonde.

Pijpen lokaliseren

Met behulp van een apparaat met hoge frequentie kunnen we elke ondergrondse metalen structuur (leidingen, kabels) detecteren en je de diepte geven, evenals de stroom die door de structuur loopt en de richting ervan.

Het is dus eenvoudig om de verschillende obstakels in een gebied (leidingen, elektriciteits- en telefoonkabels) te identificeren.

Meting van isolerende fittingen

We kunnen isolerende fittingen (met flens of monoblok) testen tot een spanning van 1000V en je helpen bij de installatie.

Defecten in coatings opsporen

Met de DCVG-methode is het mogelijk om de kwaliteit van de coating langs de hele buis te controleren. Deze methode maakt het mogelijk om potentiële gradiënten langs de pijp te detecteren.